Puistokonsertit: Jahnukaiset, Swing Doctors

17.7.2024
18.00 - 20.30
Laikunlava, Puutarhakatu 1, 33210 Tampere
Puistokonsertit: Jahnukaiset, Swing Doctors

Illan ohjelma:

Klo 18.00 Jahnukaiset
Jazzyhtye Jahnukaiset perustettiin 90-luvun puolivälissä, kun Jukka Tilsan sarjakuvanäyttelyn avajaisia ylevöittämään tarvittiin jazz-orkesteri. Kukaan ryhmästä ei alun perin varsinaisesti osannut soittaa jatsia. Pulma ratkaistiin säveltämällä niin helppoja kappaleita, että kuka tahansa osaisi soittaa ne. Kyseessä siis oli eräänlainen käänteisen bebopin keksiminen. Myöhemmin tyylisuunta on tullut tunnetuksi osuvalla nimikkeellä "jokamiesluokan swing". Jahnukaiset on konsertoinut vuosikymmenten mittaan niin klubeilla, syntymäpäivillä kuin konserteissakin Hämeen työsuojeluvirastosta Huurupiilon kautta Porin Jazziin. Orkesterin nimi on kunnioittava viittaus Levyraati-ohjelmaa televisiossa juontaneeseen Jaakko Jahnukaiseen, joka sinnikkäästi ujutti joka lähetykseen yhden jazz-esityksen. Jahnukaiset löytyy myös Facebookista ja Spotifysta!

Klo 19.00 Swing Doctors
Swing Doctors on Tamperelainen yhtye, joka on omistautunut swing-musiikin soittamiseen Benny Goodmanin, Count Basien ja Nat King Colen hengessä. Oktetin kokoinen, kunnon puhallinsektiolla varustettu Swing Doctors on tanssittanut niin swing-tanssin harrastajia kuin viihdyttänyt konserttilavojen kuulijoita taidokkaalla soitollaan. Rytmijalan vipattaminen taataan! Swing Doctorsia johtaa kitaristi-laulaja Marko Aho. Orkesteri on soittanut mm. Tyrvää Jazzeilla, Kangasalan Harjujazzissa, Ylöjärvellä ja Tampereen kaupunginosakonsertissa. Lisäksi Swing Doctors on tuttu lindy hop -tanssiharrastajien juhlista Tampereelta, Turusta ja Helsingistä. Neljän puhaltajan, vibrafonin ja tummien pukujen kanssa orkesteri on myös visuaalisesti mielenkiintoinen kokoonpano. Swing Teamin tanssijoiden kanssa syntyy kokonainen show.

Puistokonsertit tuovat jälleen virkistävän kattauksen musiikkia Tampereen kesään. Kaikki Puistokonsertit ovat maksuttomia ulkoilmakonsertteja, ja niitä järjestetään ympäri kaupunkia. Katso koko ohjelma verkkosivuilta.
Päivät
17.7.2024
Aika
18.00 - 20.30
Sijainti
Laikunlava, Puutarhakatu 1, 33210 Tampere
Hinta
Maksuton