Esiintyjille

Puistokonsertit ovat maksuttomia ulkoilmakonsertteja, jotka järjestetään eri puolilla kaunista ja vehreää Tamperetta. Puistokonsertit tarjoavat monipuolista ja laadukasta musiikkia ja kulttuuria kaupunkilaisille ja vierailijoille.

Oletko harrastajamuusikko, kuorolainen tai tanssija, joka haluaa esiintyä kesällä Tampereen Puistokonserteissa? Hae mukaan esiintyjäksi! Esiintyjähaku on avoinna vuosittain helmikuun ajan. Hakuun voivat osallistua tamperelaiset musiikkiyhtyeet, kuorot ja tanssiryhmät. Esiintyjävalinnoissa painotetaan ensikertalaisuutta ja sitä, että mahdollisimman moni eri musiikkigenre tulisi edustetuksi.

Tampereen kaupunkikulttuuriyksikkö hoitaa konserttien markkinoinnin, Teosto-maksut ja lupa-asiat. Osaan esiintymispaikoista tarjotaan myös äänentoisto ja miksaaja.

Toimi näin

1. Jätä hakemus sähköisen hakujärjestelmän kautta helmikuussa. Esiintyjähaku kesän 2024 Puistokonsertteihin päättyi 29.2. kello 16.00. Seuraava haku on helmikuussa 2025.

2. Saat vastauksen hakemukseesi maalis-huhtikuussa. Mikäli kokoonpanosi valitaan mukaan Puistokonserttien ohjelmistoon, saat sähköpostilla ehdotuksen esiintymisajasta ja -paikasta. Ilmoitamme valinnoista kaikille hakijoille eli myös niille, joille ei pystytä tarjoamaan sopivaa esiintymisaikaa. Tarkista säännöllisin väliajoin sähköpostisi roskapostikansio, etteivät viestimme mene sinulta vahingossa ohi. 

3. Hyväksy tarjous esiintymisajasta ja -paikasta tai pyydä uutta ehdotusta ohjeiden mukaan. 

4. Kun esityspäivämäärä on vahvistettu, sinulle toimitetaan sähköpostitse toimeksiantosopimus, toimintaohjeet esiintymispaikalla sekä markkinointiohjeistus omatoimiseen markkinointiin. 

6. Soita, laula, tanssi! 

7. Raportoi konsertin kävijämäärä ja muut tiedot (raportointilomake lähetetään esiintyjille erikseen sähköpostitse). 

8. Lähetä lasku kaupungille erikseen toimitettavan laskutusohjeistuksen mukaisesti. 

Hyvä tietää

Laikunlavan, Hervannan Muusan aukion ja Lielahden kartanonpuiston bändi- ja orkesteri-iltoihin tarjoamme äänentoistolaitteiston miksaajineen, mutta muissa paikoissa esiintyjät vastaavat itse tarvitsemastaan tekniikasta. Kaikissa konserttipaikoissa on saatavilla sähköä. Puistokonserttien yhteistyökumppanit muun muassa siirtolapuutarhoissa hoitavat usein järjestelyitä konserteissa paikan päällä ja muun muassa auttavat sähkön ja tekniikan kanssa.

Tampereen kaupunkikulttuuriyksikkö tiedottaa ja markkinoi konsertteja, mutta toivomme myös esiintyjien itse markkinoivan konsertteja. Esiintyjät saavat ennen konsertteja erillisen markkinointiohjeistuksen. 

Sovitusta ja toteutuneesta konsertista maksetaan esiintyvälle ryhmälle 150 euron suuruinen korvaus. Palkkion maksu edellyttää myös tapahtumasta raportointia erillisen ohjeen mukaisesti. Esiintyjäryhmien on tärkeää huomioida myös se, että Tampereen kaupunki vaatii laskuttajien huolehtivan veroista ja eläkevakuutusmaksuista tai mikäli esiintyjä ei itse maksa eläkevakuutusmaksua, maksaa kaupunki sen esiintyjän puolesta. Verot ja eläkevakuutusmaksu vähennetään palkkiosta. Esimerkiksi toiminimellä laskuttavien täytyy liittää laskun mukaan YEL-todistus. Yhdistysten on puolestaan kuuluttava ennakkoperintärekisteriin. Mikäli esiintyjällä ei ole Y-tunnusta tai hänellä ei ole YEL-vakuutusta, pidätetään palkkiosta lakisääteinen eläkevakuutusmaksu. Myös laskutuspalvelulla (esimerkiksi UKKO.fi) laskuttavan tai yksityishenkilölle työkorvauksena maksettavasta palkkiosta pidätetään eläkevakuutusmaksu.

Tampereen kaupunki vastaanottaa vain verkkolaskuja. Y-tunnuksella laskuttavat voivat tarvittaessa käyttää Tampereen kaupungin laskutusportaalia verkkolaskun tekemiseen. Laskutusohjeet toimitetaan erikseen.

Valitettavasti aivan kaikille esiintyjiksi haluaville emme sopivia konserttiaikoja ja -paikkoja löydä, sillä yleensä hakijoita on enemmän kuin mahdollisia konserttiaikoja.