Puistokonsertit X Pispalan Sottiisi

12.6.2024
18.00 - 19.00
Laikunlava, Puutarhakatu 1, 33210 Tampere
Puistokonserttien ja Pispalan Sottiisin yhteistapahtumassa nähdään niin kotimaisia kuin kansainvälisiä kansantanssiesityksiä.

Illan esiintyjät:

Pervotsvit & Flamingo (Ukraina)
Ahjolan Tanhuajat
Kuusalu Keskkooli folgirühm (Viro)
Ihku kollektiiivi
Riemukkaat
Vinkkarit
Žuburi (Latvia)

Lisätietoja esiintyjistä:

Pervotsvit & Flamingo (Ukraina)
Tanssiryhmä Pervotsvit & Flamingo on Pispalan Sottiisi -festivaalin kansainvälinen esiintyjävieras Ukrainasta.

Ahjolan Tanhuajat
Kansantanssitoimintaa Ahjolassa on ollut jo 1950-luvun lopulta lähtien. Vuosikymmenien vaihtelevista trendeistä huolimatta Ahjolan ryhmät ovat pyrkineet säilyttämään tyylinsä ja perinnettä kunnioittavan omaleimaisuutensa. Tällä hetkellä Ahjolassa toimii kansalaisopiston puitteissa kolme kansantanssiryhmää Maanantai-ryhmä, Tiistai-ryhmä ja Bygarit. Tunnelmia laidasta laitaan rakennetaan Eija-Stiina Paakkasen ja Janne Pöyhösen ohjauksessa. Viikkoharjoituksia säestää Kirsi Aatsinki, mutta keikoilla Ahjolan Tanhuajia rytmittää Meluhaitta, joka on alunperin Ahjolan ryhmien pitkäaikaisen säestäjän Jouni Järvelän nimeämä poppoo.

Kuusalu Keskkooli folgirühm (Viro)
Kuusalu Keskkooli folgirühm on Pispalan Sottiisi -festivaalin kansainvälinen esiintyjävieras Virosta.

Ihku kollektiiivi
Ihku kollektiivi, tuttavien kesken Ihku, on nuorten omaan tarpeeseen perustama tanssiporukka joka kertoo tarinoita omasta elämästään, kanavoi tunteitaan ja kertoo tarinoita tanssin, sekä esittävän taiteen keinoin. Kollektiivissa ei koskaan tarvitse olla yksin ja parasta onkin taiteilijoiden keskeinen ystävyys. Pispalan sottiisissa Ihkulaiset esittävät maistiaisia teoksesta Kaiho. Teoksen on koreografioinut Peppiina Helin koko kollektiivin tuella. Ihku sukeltaa historiassa taaksepäin, aikaan josta olemme vain kuulleet tarinaa. Halusimme tutkailla tarkemmin suhteen kauniita ja suloisia alkumetrejä - sekä sitä miten helposti särkyviä ne ovat. Miten juurtumaton puu kasvaa erilleen?

Riemukkaat
Riemukkaat on TampereMission Rongankodin vapaa-ajan toiminnan kansantanssiryhmä, joka harjoittelee viikoittain tanssin, musiikin ja yhdessäolon merkeissä. Riemukkaita ohjaa Saija Lintu, Anu Kilpinen ja Anna Huttula. Riemukkaat esittävät tänään ohjaajien yhdessä ryhmälle sommittelemat tanssit; Seni, Ruotsinkatrilli Viipurista ja Humppa Tättärää. Riemukkaiden kanssa lavalla tänäänkin Niinirannan pelimannit.

Vinkkarit, Tampereen Nuorisoseura Ry
Osa Muisto teoksesta Muisto ja juhla. Jokainen meistä on menettänyt jotakin tai jonkun jota haluamme vaalia ja muistella mielessämme. Se on osa jokaisen ihmisen elämänkulkua. Tänään näemme teoksen alkuosan Muisto. Musiikkina kuullaan Markku Lepistön Kelhin häät. Teos on omistettu elokuussa 2022 ja tammikuussa 2023 pois nukkuneille koreografin appivanhemmille. Levätkää rauhassa Marita ja Ilkka.
Teoksen koreografi: Jyrki Lahtinen
Esityksen musiikkitiedot: Säv&sov. Markku Lepistö
Vinkkareissa tanssii tällä hetkellä kaksitoista aikuista naista ja ryhmä käy säännöllisesti esiintymässä mm. Pispalan Sottiisissa, Tanssimaniassa sekä Tampere tanssii - konserteissa.

Žuburi (Latvia)
Žuburi on Pispalan Sottiisi -festivaalin kansainvälinen esiintyjävieras Latviasta.

Puistokonsertit tuovat jälleen virkistävän kattauksen musiikkia Tampereen kesään. Kaikki Puistokonsertit ovat maksuttomia ulkoilmakonsertteja, ja niitä järjestetään ympäri kaupunkia. Katso koko ohjelma verkkosivuilta.
Päivät
12.6.2024
Aika
18.00 - 19.00
Sijainti
Laikunlava, Puutarhakatu 1, 33210 Tampere
Hinta
Maksuton