FRIDA

25.4.2024
19.00 - 21.00
TTT Suuri näyttämö, Hämeenpuisto 28 - 32, 33200 TAMPERE
Frida
Ensi-ilta 18.1.2024 Suurella näyttämöllä

Frida on värikylläinen näytelmä rakastetun meksikolaisen taidemaalarin Frida Kahlon elämästä. Nimiroolissa nähdään Elsa Saisio.

Laululla ja kauneudella kirjailtu näyttämöteos tutustuttaa meidät palavasieluiseen ja luomisvoimaiseen Fridaan, joka nuorella iällä joutui hengenvaaralliseen onnettomuuteen, mutta joka itse piti suurempana onnettomuutena rakkausavioliittoaan toisen taiteilijan, Diego Riveran kanssa.

Anne Rautiaisen käsikirjoittama ja ohjaama näytelmä sukeltaa visuaalisesti rikkaan näyttämökerronnan, intensiivisen latinalaisamerikkalaisen musiikin ja fyysisen näyttelijäntyön kautta ainutlaatuisen taiteilijan iholle, tuntemaan hänen kipunsa ja näkemään hänen näkynsä.

Esitys vie katsojan Fridan traagiseen elämään, mutta myös siihen elämäniloon ja vapauteen, jonka tämä erityislaatuinen ihminen onnistui luomaan ympärilleen. Se tutkii myös taiteen merkitystä selviytymiskeinona ja voimaantumisen lähteenä.

Käsikirjoitus ja ohjaus Anne Rautiainen
Koreografia Liisa Ruuskanen
Tanssikapteeni Soile Ojala
Lavastus- ja pukusuunnittelu Marie Antikainen
Valosuunnittelu Janne Teivainen
Äänisuunnittelu Antti Puumalainen
Videosuunnittelu Matias Ojanen
Yhteistyössä Tampereen Konservatorio

Rooleissa
Elsa Saisio (Frida), Pentti Helin (Diego) sekä Soile Ojala, Petra Karjalainen, Minna Hokkanen, Pekka Kekäläinen, Janne Kallioniemi, Juha-Matti Koskela, Eriikka Väliahde, Teija Auvinen
Näyttämöllä myös tanssijoita ja muusikko
Päivät
25.4.2024
Aika
19.00 - 21.00
Sijainti
TTT Suuri näyttämö, Hämeenpuisto 28 - 32, 33200 TAMPERE
Linkit